סיור ברחוב יפו חלק א׳

רחוב בדרך לעיר- שיטוט ברחוב יפו חלק א׳

#טיולהשבוע

 

רחוב בדרך לעיר - שיטוט לאורך רחוב יפו חלק א - משער יפו עד רחוב המלך ג׳ורג׳.

 

רחוב יפו הוא העורק הראשי של ירושלים . הרחוב הראשי שהיוה את הדרך ליפו ובנוסף חלק משמעותי של ירושלים התפתח לאורכו . 

מאז הקמת הרכבת הקלה , קיבל הרחוב נופך אירופאי של רחוב עם מבנים ארכיטקטנים מרשימים שמשולבים עם בתי קפה , מסעדות , וגם כמובן שוק אחד מפורסם שיוצא ממנו ואפילו שכונה אחת בקצהו שאצלה אין שושן פורים..

 

נצא משער יפו ונעלה לאורך טיילת החומה עד כיכר צה״ל . אם נביט ימינה , נוכל לראות את בית החולים סן לואי ולאחריו אכסניות נוטרדאם דה סיון שבין מלחמת העצמאות למלחמת ששת הימים ישבה ממש על שטח ההפקר.נתקדם ונביט אל כיכר צה״ל ובית העיריה הישן ונתקדם לאורך רחוב יפו אל עבר כיכר ספרא , נוכל להיכנס אל רחבת כיכר ספרא וממנה להעיף מבט על מגרש הרוסים עם אכסניית ניקולאי , יליזבטה , השער הצפוני , חצר סרגיי ואפילו ״האצבע של עוג מלך הבשן״.

נחזור אל רחוב יפו ונעיף מבט אל בית הדואר המרכזי שהיווה את אחד מארבעת בנייני הממשל המרכזיים בעיר  ונמשיך על הרחוב אל עבר צומת הרחובות יפו ושלומציון המלכה . כאן נוכל להתקדם טיפה , להסתובב לאחרינו ולראות את בנין ג׳נרלי המפורסם עם האריה המכונף ולאחריו את חצר פיינגולד . משם נוכל להמשיך להתקדם אל עבר כיכר ציון לא לפני שניכנס לסיבוב קצר בשכונת נחלת שבעה עם בית כנסת נחלת יעקב , כיכר המוזיקה , רחובות ריבלין וסלומון ועוד.

נחזור לרחוב יפו אל כיכר ציון ונעיף מבט על הכיכר ועל בית סנסור , הבנין האקלקטי של כמאל מיכאל סנסור שהיה אחד המפוארים בירושלים ונמשיך אל ״ צומת האיקסים״ שם נוכל להביט על השלט הבריטי של רחוב יפו ( איך מזהים שלט בריטי? אנגלית למעלה, ערבית באמצע ועברית למטה) . על השלט הבריטי של רחוב טשנסלור ( רחוב שטראוס של היום ) ואם נחצה את הכביש , נוכל לראות את השלט של יסוד המלך גורג ...

כאן גם נסיים את סיורינו ונוכל לקחת קפה בנאמן או מאפה בגאגו דה פאריס ...

 

בשבוע הבא , החלק השני של רחוב יפו .